Μήπως η σελίδα σας χρειάζεται επανασχεδιασμό;

Η παρουσία σας στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι σε άμεση συνάρτηση με την ιστοσελίδα σας.

Μια καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα μπορεί να ενδυναμώσει αποτελεσματικά την διαδικτυακή εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης σας και να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να σας προτιμήσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Σε αντίθετη περίπτωση μια κακοφτιαγμέμη, αργή ή απαρχαιωμένη ιστοσελίδα δεν θα δώσει καλή εντύπωση στους επισκέπτες, και όσο καλό και αν είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που διαθέτετε, ο επισκέπτης θα είναι αρνητικά προκατειλημμένος.

Επίσης υπάρχει η άποψη ότι οι ιστοσελίδες πλέον δεν είναι τόσο σημαντικές, μιας και έχουν μεγάλη άνθηση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Instagram κτλ. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει ένας δυνητικός πελάτης, και σε συνδυασμό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχετε τη δυνατότητα να χτίσετε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία.

Παρότι λοιπόν οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη ιστοσελίδα ή eshop, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρειάζεται ανασχεδιασμό και ανανέωση.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης πρέπει να είναι Responsive

Με τον όρο responsive εννοούμε το site να προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης.

Παλαιότερα όλες οι ιστοσελίδες φτιάχνονταν με γνώμονα τις οθόνες των σταθερών υπολογιστών. Πλέον όμως οι εποχές, οι ανάγκες και οι συνήθειες άλλαξαν, και η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί έξυπνα κινητά τηλέφωνα για να σερφάρει στο διαδίκτυο.

Σήμερα μια ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει και να λειτουργεί άψογα τόσο σε υπολογιστές, όσο σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης πρέπει να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης.

Αν τα προηγούμενα βήματα έχουν γίνει σωστά τότε έχετε μια όμορφη, λειτουργική και responsive ιστοσελίδα. Δυστυχώς όμως η επισκεψιμότητα είναι χαμηλή. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει γιατί στην ιστοσελίδα σας δεν έχει γίνει βελτιστοποίηση SEO (search engine optimization)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στις τεχνικές που θα εφαρμοστούν κατά την δημιουργία των σελίδων, όπως χρήση keywords, meta περιγραφές, σωστή δομή σελίδων και άρθρων και πολλές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Αν όλα αυτά χρησιμοποιηθούν σωστά, οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης όπως η google, bing κλπ μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να το εμφανίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης, όταν κάποιος χρήστης ψάχνει κάτι σχετικό

Το Website σου πρέπει να έχει σύγχρονη σχεδίαση.

Ο αισθητικός σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι σημαντικός. Μια καλαίσθητη και ευχάριστη οπτικά ιστοσελίδα θα κρατήσει τον επισκέπτη και θα τον ενθαρρύνει να την ξαναεπισκεφτεί.

Αν την ιστοσελίδα σας την έχετε δημιουργήσει περισσότερα από 4-5 χρόνια πριν, είναι πολύ πιθανό ότι δεν ακολουθεί σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και τεχνικές. Μια απαρχαιωμένη σχεδίαση είναι αντιληπτή στον μέσο επισκέπτη.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο δυνητικός πελάτης να συσχετίσει την άσχημη εικόνα της ιστοσελίδας με την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση να σχηματίσει άσχημη εικόνα για την ίδια την επιχείρησή σας.

Το Website σου πρέπει να είναι Γρήγορο

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μια αργή ιστοσελίδα όχι μόνο κουράζει και αποθαρρύνει τους επισκέπτες να την εξερευνήσουν, αλλά επίσης δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση από τις μηχανές αναζήτησης όπως η google, bing κλπ. Οι αλγόριθμοι των πιο διάσημων μηχανών αναζήτησης, όταν προβάλλουν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, λαμβάνουν υπόψη τον χρόνο φόρτωσης της κάθε σελίδας.

Επίσης σύμφωνα με μελέτες, κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο καθυστέρησης, ισοδυναμεί με δεκάδες χαμένους πιθανούς πελάτες, και αν ξεπεραστούν τα 5 δευτερόλεπτα φόρτωσης της σελίδας μας, έχει πλέον χαθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Το Website σου πρέπει να έχει εύκολο περιβάλλον διαχείρισης.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Νέες παροχές, πρόσθετες πληροφορίες, προσφορές και διάφορα άλλα, είναι περιεχόμενο που συχνά θέλει ανανέωση. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεστε την συμβολή προγραμματιστή για την παραμικρή προσθήκη ή αλλαγή.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, πρέπει να είναι φιλική στην χρήση και οι  βασικές αλλαγές και προσθήκες να μπορούν να γίνουν χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού. Το WordPress είναι η ιδανική πλατφόρμα για αυτή την χρήση.

Με λίγες ώρες εκπαίδευση, θα μπορείτε να χειρίζεστε την ιστοσελίδα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ιστοσελίδα πρέπει να σας ανήκει !!!

Ναι, σωστά διαβάσατε, η ιστοσελίδα πρέπει να σας ανήκει. Η ομορφιά, η λειτουργικότητα, η φιλικότητα προς τον επισκέπτη κτλ, δεν σημαίνει ότι θα είναι και μοναδική.

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι μοναδική και να ξεχωρίζει από τις σελίδες των υπόλοιπων ανταγωνιστών σας. Να φέρει την ταυτότητα της επιχείρησης που αντιπροσωπεύει και να μην είναι ένα default template με αλλαγμένες φωτογραφίες και κείμενα.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, ώστε η ιστοσελίδα σας να μην είναι μια ακόμα αντιγραφή, από τις πολλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Έχουμε την λύση

Ο επανασχεδιασμός μιας ιστοσελίδας, συχνά μπορεί να είναι μια διαδικασία αρκετά απαιτητική και πολύπλοκη, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σας απασχολεί.

Θα φροντίσουμε να έχετε μια καλαίσθητη, λειτουργική και σύγχρονη ιστοσελίδα με το μικρότερο δυνατό κόστος και χωρίς να σταματήσει η λειτουργία της σελίδας σας ούτε λεπτό.

Το κόστος για τον ανασχεδιασμό μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας παρουσίασης, είναι πολύ μικρό. Πρόκειται όμως για μια επένδυση το αποτέλεσμα της οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και το κυριότερο του επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Στην Digi-Plan παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κατασκευή ιστοσελίδων. Παραδίδουμε στους πελάτες της μια πλήρως παραμετροποιήσιμη ιστοσελίδα με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη αξιοποίηση των διαδικτυακών μέσων προβολής της επιχείρησης σας.